• Rick Mulder

Zelf je haar knippen: hoe doe je dat?

Bijgewerkt op: 8 nov. 2020

Sinds een half jaar wonen wij in de bus. De laatste keer dat Rick naar de kapper is geweest is een flinke tijd geleden. Het mocht best wel weer wat korter geknipt. Wij gaan liever niet naar de kapper in het buitenland. Ons Spaans rijkt tot: ‘Nos Hablos Espanol’. Dat is dus niet echt bevorderlijk voor een mooie coupe. Maar hoe doe je dat je eigen haar knippen?

Wij begonnen bij de Kruidvat. Voor een goede kapper schaar en de juiste kam. Je kan niet zomaar in het wilde weg gaan knippen en daarom is een goede schaar essentieel. Ook een goede kam waarmee je nat haar fijn kan borstelen is een pre. Hier begon ons avontuur. De eerste keer knippen was best wel spannend. Je doet eigenlijk maar wat. Het leek al behoorlijk netjes, maar echt professioneel was het natuurlijk niet. Daarom zijn wij ons eens gaan inlezen. We zijn erachter gekomen dat iedereen het kan. Ja, ook jij kan je eigen haar knippen. We gaan jou op weg helpen. Met drie tips leren wij jou je eigen haar te knippen.


1. Zoek een knipbuddy

Iemand die je helpt met knippen is essentieel. Je kan natuurlijk echt zelf je eigen haar knippen maar als je elkaar knipt gaat het zo veel makkelijker. Ook zal je zien dat het er een stuk strakker uit ziet wanneer je elkaar knipt. De achterkant zal er altijd mooier uit komen te zien. Daarom adviseren wij altijd opzoek te gaan naar een ‘’knipbuddy’’.

2. Neem alle tijd

Geen haast, no stress, geen paniek. Doe het met beleid en neem alle tijd. Plan de eerste keer knippen daarom op een rustige dag. Wij deden het op een zondag. Zo namen we alle tijd voor elkaar. Ook zal het de eerste keer waarschijnlijk nog niet zo soepel gaan. Je moet wennen aan de schaar en de kam. Doe dit dus ook.

3. Knippen hoeft perfect

Wanneer jij ieder haartje los bekijkt zal je zeker verschil zien. Maar het is je eerste keer. Dus wees niet te hard voor jezelf. Een paar kleine tips. Knip nat, je haar droog is korter dan wanneer het nat is. Hou hier dus ook rekening mee. Wil je in laagjes knippen: begin niet met de grote stukken. Zo knip je nooit te veel af. Steek het haar van achterop. Zo knip je laag voor laag het haar. Begin met het onderste haar eerst.

Meer weten over gezond haar?


Iedere keer dat jij zelf knipt word je er beter in. Dus gun jezelf de tijd om te leren. Ook zijn er mensen die helemaal zelfstandig hun eigen haar knippen. Wij raden dit af wanneer jij een vriend of vriendin bij de hand neemt wordt het zo veel mooier. Over haar gesproken, wij gebruiken ook al lange tijd geen shampoo meer. Maar daarover later meer.

67 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven