• Rick Mulder

Het ultieme digital nomad stappenplan, door de Simply Nomads

Wil jij graag digital nomad worden en weet je niet waar je moet beginnen? In deze reeks leren wij je alles over locatie onafhankelijk werken.


Wij zijn Rick en Laura en wonen in een Mercedes Benz 100 camper. Wij leerden gedurende onze reis hoe het is om locatie onafhankelijk te werken. Van het opstarten van een succesvol bedrijf tot regelen van internet tijdens je reizen. Zo werkten we onder andere vanuit India en Turkije, maar ook in Spanje, Polen en Italië hebben wij onze ondernemingen laten groeien. Omdat steeds meer mensen een locatie onafhankelijke business willen opzetten en digital nomad willen worden hebben wij een reeks gemaakt. In deze blog vertellen we wat je de komende periode van ons kan verwachten!


Het ultieme digital nomad stappenplan:


In een reeks van 20 verschillende blogs leer je hoe het is om een succesvolle onderneming te runnen tijdens het reizen. We leren je over de voor- en nadelen van het leven als digital nomad en wat je kan verdienen per maand. Hieronder vind je alle onderwerpen en de komende weken nemen wij je mee op reis in de wereld van de digital nomads.


#1 Dit moet je plannen voor je op reis gaat


Als ondernemer moet je veel regelen voordat je op pad gaat. In deze blog vertellen we je welke dingen je moet ondernemen met je overheid, met je werkgevers en hoe jij je reis met een goed gevoel kan beginnen.


#2 Zoveel geld hadden wij gespaard voor wij op reis gingen


Een buffer als digital nomad is belangrijk. Wij hebben drie jaar lang gespaard. In dit artikel lees je precies hoeveel geld dit was en wat daar op dit moment nog van over is.
#3 Deze items heb je nodig als digital nomad


Wat moet je eigenlijk in je backpack of camper hebben liggen wanneer jij onderweg gaat als digital nomad? In deze blog van het ultieme digital nomad stappenplan ontdek je het precies!


#4 Zo ga je balans vinden in het werken en reizen


Het werken als digital nomad kan een flinke invloed hebben op je leven. Zo kan het werk zelfs de overhand nemen, om ervoor te zorgen dat je de reislust niet verliest een blog met wat extra inspiratie.


#5 Waarom dit de beste landen zijn voor een digital nomad:


Er is een lijstje met landen dat je als digital nomad het beste aan kan doen. Wij hebben een lijst gemaakt met landen die voor ons in de top 5 staan binnen Europa, en we hebben wat tips van de beste landen over de hele wereld.


#6 Alles dat je moet weten over simkaarten in Europa


Internet is een must have vooral als digital nomad. Wij weten inmiddels veel over het krijgen van simkaarten per land en geven je een paar tips die je nodig hebt voor overal (onbeperkt) internet onderweg.


#7 Zoveel tijd kost het om plannen te maken


Wij waren niet van de één op de andere dag digital nomads. Zo koste het tijd voordat wij op reis gingen en konden werken onderweg. In deze blog lees je meer over onze struggles vooraf en hoelang het duurde voordat wij als ondernemers op pad konden.#8 Zoveel verdienen wij per maand als digital nomads


Een onderwerp waar je misschien maar al te graag op wil wachten. Hoeveel verdienen wij als digital nomads? In deze blog beantwoorden wij de vragen en geven wij je een inkijkje in onze bankzaken.


#9 Dit geef je uit per maand als digital nomad


Nu je weet hoeveel wij verdienen vertellen wij je ook meteen wat we uitgeven per maand. Met vaste lasten aan: brandstof, wegenbelasting, boodschappen en campings komen we uit op dit bedrag €……. ,-


#10 Wat zijn de valkuilen in het leven als digital nomad


Natuurlijk is het niet allemaal vrijheid blijheid. In deze blog vertellen wij je wat er voor ons moeilijk was aan het leven als digital nomad. Zo geven wij je ook gelijk tips hoe je deze valkuilen kan vermijden.


Meer van het ultieme digital nomad stappenplan


Dit zijn de eerste onderwerpen in deze bijzondere reeks die wij speciaal ontwikkelen voor iedereen die een digital nomad wil worden. Wij geven je de ups en downs en geven je de ins en outs. Het is een reeks van maar liefst 20 blogs en de laatste 10 onderwerpen krijg je wanneer we lekker op weg zijn.


Wij zijn Rick en Laura en werken onder andere als tekstschrijvers. Maar ook is Laura een yogadocent en Rick een berggids en met www.deonlineyogajuf.nl en www.ikwilhiken.nl proberen wij onze levens een doel te geven. Heb je vragen aan ons over onze levensstijl of over onze bedrijven, stuur ons dan gewoon een berichtje.

95 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven