• Rick Mulder

Digital nomad stappenplan: #3 Essentials voor een digital nomad

Wij zijn Laura en Rick en de afgelopen 2,5 jaar leven wij als digital nomads. Wij hebben onze hobby’s zo weten om te vormen dat we kunnen werken en reizen tegelijk. Dit werken en reizen brengt ons op de meest prachtige plekken en wij hebben geen geld zorgen terwijl wij op reis zijn. In deze reeks vertellen wij je meer over het leven als digital nomad en je leest van A-Z alles in het digital nomad stappenplan.


Wil jij als digital nomad over de wereld reizen en overal kunnen werken? Je hebt dan maar een paar items nodig. In deze blog lees je wat de essentials zijn voor een digital nomad om te kunnen werken en reizen.


Een digital nomad met eigenlijk een moderne nomad. Zo had je vroeger nomaden die opzoek waren naar goede plekken waar hun vee konden grazen of waar ze misschien konden werken bij een boer en hun waren konden verhandelen in een stad. Maar inmiddels ziet de wereld er heel anders uit en kan je een nomad zijn met je telefoon en laptop in de aanslag. Welke items je precies nodig hebt? Wij zetten ze voor je op een rij.


#3 Essentials voor een digital nomad


Wat zijn nu de echte essentials voor een digital nomad? Van een laptop, telefoon tot een goede werkomgeving, lees snel verder…


Een laptop


Nu ik dit aan het schrijven ben moet ik een beetje gniffelen. Zo zag ik laatst een video van iemand die digital nomad wilde worden. Via Bol.com kan dat, ze adverteren zelfs met: digital nomad worden via Bol.com. Er is alleen een grote maar. Zij kwam aan op haar bestemming in Griekenland met de camper. Na een gesprek kreeg ze een doos met spullen die ze kon gebruiken. Ineens zat ze met een computer monitor verschillende materialen die allemaal op vast stroom moesten draaien. Nu kan je in een camper accu’s in laten bouwen en een omvormer nemen voor goede stroom. Maar zodra je off grid straat moet je goed letten op je stroom verbruik.


Na dit voorbeeld te hebben genoemd snap je dus wel waarom een laptop zo essentieel is. Je kan hem in korte tijd opladen en je kan een laptop overal mee naartoe nemen. Een laptop is dan ook het eerste wat je nodig hebt als digital nomad.Een smartphone


Nu zeg ik expres een smartphone. Dit omdat een gewone telefoon je niet volledig kan ondersteunen. De smartphone wordt je grote vriend voor een internetverbinding en om gemakkelijk in contact te blijven met opdrachtgevers.


Wij hebben tijdens onze reis ervoor gekozen om geen dure camera’s mee te nemen. Een camera wordt vaak snel gestolen. Ook zijn de telefoons inmiddels zo goed ontwikkeld dat je prachtige foto’s. Dat is nog een extra reden om je smartphone mee te nemen op reis.


Fijne werkplek


Of je nu reist met de camper of reist met de backpack. Voor een digital nomad is het essentieel dat jij en fijne werkplek hebt. Deze werkplek moet in ieder geval een bureau en een stoel hebben. Vaak doet sfeer ook heel veel voor je creativiteit. Denk aan een lekkere strandbar in Indonesië of een plekje dat je zelf leuk kan maken in de camper.


Nu hebben wij ondervonden dat het in sommige landen moeilijk is om een fijne werkplek te vinden. In sommige gevallen zal je dus gewoon aan de kant van de weg zitten aan een tuinset om te werken. Picture jezelf dus niet altijd op de mooiste plekken en mooiste stranden terwijl je aan het werk bent, anders kom je bedrogen uit.


De wereldstekker + kabeltjes


Veel belangrijke dingen heb je nu bij je, maar wanneer je met de backpack onderweg gaat is een wereldstekker misschien nog wel het belangrijkst. Wij maken zelf gebruik van deze wereldstekker. Deze kan je in ieder land gebruiken en is zeer aan te raden als jij op reis gaat.


Als nummer twee moet je de juiste kabeltjes meenemen, maar dit spreekt natuurlijk wel voor zichzelf.Een powerbank


Het één na laatste onderdeel dat je nodig hebt tijdens je reis is een powerbank. Vooral tijdens een reis is jouw smartphone dus je grote vriend. Wanneer die ineens uitvalt, dan kan jij ook geen hotspot meer aanmaken wat betekent dat je zonder internet zit. Gelukkig heb je dan altijd nog een powerbank diep in je tas. Wel slim om zodra je ergens aan bent gekomen hem gelijk op te laden. Dit is iets dat wij nogal vaak vergeten.


Stabiel internet


Dit is een onderwerp waar wij ons zeker op hebben verkeken. Nu schreef ik er in onze eerste aflevering van het digital nomad stappenplan: Dit moet je plannen voor je op reis gaat, al over. Waar je nu misschien denkt, ik was dat varkentje wel is internet helemaal niet zo vanzelfsprekend in ieder land. In sommige landen is het heel lastig om een simkaart te krijgen die je genoeg data geeft voor de rest van de maand. Maar ook koffiebarretjes met stabiel internet zijn in sommige landen vrijwel onmogelijk om te vinden.


Onze tip: Lees je altijd goed in voordat je naar een land afreist. Weet precies wat een land te bieden heeft qua internet. Je kan ons natuurlijk ook altijd vragen om je te helpen.


Ik wil digital nomad worden


Ben jij van plan om op reis te gaan en werken en reizen te combineren? Dit stappenplan gaat je op weg helpen. Dit was de derde blog in een reeks van 20 blogs over het leven als digital nomad. Mocht je vragen hebben over het leven als digital nomad of wil je meer van onze avonturen zien? Kijk dan eens op onze instagram: @simply-nomads waarin wij samen en zonder elkaar op reis zijn over de wereld.

88 weergaven0 opmerkingen