• Laura Louise Mulder

Camperspot in Valencia: ideale uitvalbasis om deze stad te ontdekken

Oh, Valencia. Zo’n mooie stad! Je wil lekker de stad gaan bezoeken. Maar wie een camper heeft, kent de struggle: je wilt een stad bezoeken, maar je weet niet waar je je huis op wielen moet parkeren. Parkeergarages zijn vaak te laag om met je camper naar binnen te rijden. Langs de kant van de weg is té uitnodigend voor dieven. En misschien wil je wel meerdere dagen een stad als Valencia bezoeken. Zo pakken wij dit aan.


Zoals je eerder kon lezen hadden wij onze auto eventjes in Tarragona geparkeerd en er was al in gebroken. Zo jammer, want een kleine citytrip is juist een erg leuke afwisseling als je met de camper aan het rondtrekken bent. Wij vonden vlakbij Valencia een heel fijne campercarspot. Waar je voor een klein bedrag veilig je camper neerzet én overnacht.


Nomadic Valencia Camping Car

We kwamen uit bij deze camping voor auto’s in een dorp net buiten Valencia. Toen we aan kwamen rijden bij Nomadic Valencia Camping Car dachten we eerst: zijn we wel goed? De camping zit in een industriegebied tussen grote gebouwen. Maar toen de hekken opengingen en we het terrein opreden leek het wel een soort oase. Het terrein is nog wat leeg, doordat ze pas net open zijn en de bomen nog moeten groeien. In de zomer kan het hier dus weleens flink heet zijn, maar los daarvan ziet het er allemaal erg mooi en verzorgd uit.Er zijn lekkere douches, je kan gebruikmaken van de wasmachine en er is ontzettende goede wifi. De camping steunt lokale bedrijven, dus je kunt er heerlijke lokale biertjes kopen. Broden en taartjes bestellen van de ambachtelijke bakker uit het dorp en de eigenaresse laat je graag plaatselijke tijgernootjes proeven. Voor een nacht op de camping betaalde wij 12,50. Je mag voor dit bedrag overal gebruik van maken en je hebt stroom op je plek en water. Mocht je onderweg werken, zoals wij, het internet is echt mega snel en stabiel.


En dan Valencia bezoeken natuurlijk! Vanaf de camping loop je in 5 minuten naar de bovengrondse metro. Je kan een tienrittenkaart kopen voor ongeveer 12,50 waarmee je een aantal keer op en neer naar Valencia kan gaan. Je kan hem met meerdere mensen gebruiken dus dat is ideaal. Binnen 25 minuten stap je in het centrum van de stad uit. Een prima startpunt voor een dagje slenteren in Valencia.


Dit deden wij in Valencia

Ik moet je direct eerlijk bekennen dat wij vooral struiners zijn als het aankomt op steden bekijken. We verwonderen ons vaak over de prachtige gebouwen die we hebben gezien, zonder dat we echt weten waar we naar kijken. Maar Valencia is daar ook zeker de stad voor. Er zijn meerdere wijken waar je lekker in kunt verdwalen. Als je uitstapt bij Xativa kom je direct in de oude stad terecht. Waar de ene mooie kerk zich afwisselt met het andere mooie bouwwerk. Pleinen vol terrasjes en fonteinen. En prachtige stadspoorten die je gratis kunt beklimmen.


Valencia is de stad om een fiets te huren. Wij hebben alles gelopen, maar als je meerdere dagen in Valencia bent, zal ik het je zeker aanraden. Vraag bij de campingeigenaresse even waar je dat het beste kunt doen, want de prijzen in de stad verschillen nogal.


Wat mag je zeker niet missen?

1. Wandel door het grote ‘’Parc del Turia’’ in de rivierbedding naar de concerthal: ‘’Palau de les Arts Reina Sofia’’, en het kunstmuseum: ‘’les Ciències Principe Felipe’’. We zijn vaak niet zo’n fan van architectuur, maar dit is een bouwwerk dat je niet eerder hebt gezien. Je doet er ongeveer een uur over om door het hele park te lopen. Je kan de metro eventueel terugpakken naar het centrum of terug naar de camping.


2. Goede cappuccino is in Valencia (en heel Spanje) lastig te vinden. Maar bij café ‘’Mayan Coffees’’ ga je het vinden. De bonen worden verbouwd en gebrand op de familieboerderij van de eigenaar. En hij weet hoe je een perfecte cappuccino moet maken. Bestel er zeker ook een eigengemaakt gebakje bij.
3. Bestel een biertje in de gezellige wijk ‘’Russafa’’.


Valencia is een echte studentenstad, daardoor vind je overal leuke eettentjes en plekken om een biertje te doen. Iets wat de inwoners van Valencia zelf ook heel erg graag doen. Als je rond 16:00 neerstrijkt op een terras kun je direct een paar lekkere tapashapjes erbij bestellen.Stedentripje in Valencia

Je kan dus gemakkelijk je camper kwijt op de betaalde camperplaats. Het is goedkoper dan je camper in de stad parkeren en je weet ook nog eens zeker dat ‘ie veilig staat. Daarnaast is Valencia een te leuke stad om aan voorbij te rijden!

42 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven