• Rick Mulder

Camper beveiligen: hoe beveilig ik mijn camper tegen een inbraak?


Je wil even een stadje bezoeken of een dagje op het strand liggen. Als je jouw huisje ergens moet achterlaten kan dat altijd voor een gekke kriebel zorgen. Wat als er wordt ingebroken? Hebben we alles mee, waar laten we onze waardevolle spullen. Je moet tegenwoordig je camper extra beveiligen tegen een inbraak. Het originele slot is vaak niet genoeg. Ook wij maakten het mee.


Waarom je camper beveiligen?


In een extra blog over onze belevingen tijdens onze reis vertelden we er al over. De inbraak in onze camper. Wij hadden een werkdag in een bibliotheek. Onze camper parkeerden we bij een drukbezochte supermarkt. Maar het mocht niet baten. Het slot werd aan de achterzijde geforceerd, en de dief kon zo naar binnen. Gelukkig hadden wij al onze waardevolle spullen meegenomen.


Maar een gewaarschuwd mens telt voor twee. Dus hebben wij gezorgd voor extra beveiligingen aan onze bus. Dezelfde dag nog kochten wij extra alarminstallaties en sloten om onze bus zo goed mogelijk te beveiligen. Wij hebben een lijst gemaakt met de extra getroffen maatregelen. Wij gaan nu met een veiliger gevoel een dagje de stad in. Al letten we altijd op waar en hoe we onze bus parkeren.#1 Sleutelingang dichtmaken


Wanneer jij een sleutel ergens in kan steken kan een inbreker er ook een schroevendraaier insteken. Dit hebben wij dus al meegemaakt in Spanje. Wij gebruikten het slot aan de achterzijde eigenlijk nooit. Daarom hebben wij niet gekozen voor het vervangen van het slot. Wij kunnen onze camper altijd openen met de contactloze sleutel. Aan de achterzijde hebben wij daarom een muntje op het sleutelgat geplaatst. Deze hebben we zwart gespoten. Nu kan er dus geen sleutel meer in, maar ook geen schroevendraaier.


Tip: mocht je dit ook aan de voorzijde bij de bestuurders kant willen, dan heb je hiervoor speciale systemen. Je kan dan een extra beveiliging maken voor de sleutelingang.


#2 De achterdeuren barricaderen


Als jij weleens in een kasteel bent geweest ken jij deze manier. Jezelf insluiten kan heel makkelijk. Je hebt alleen twee haakjes of hoeken nodig. Daarna zet je hier een paaltje of balk op en klaar ben je. Dit systeem hebben wij overgenomen. Ook hebben we nog een metalen hoekje op beide deuren gemonteerd. Hier kan een moer doorheen en vervolgens draai je deze aan met een bout. Zo hebben je een dubbele beveiliging voor op jouw achterdeuren. Wij sluiten deze altijd en vervolgens gaan wij via de zijdeur uit onze camper.#3 De schuif- of zijdeur beveiligen


In films zie ik dit vaak voorbij komen. Een hangslot op de voordeur. Zo kan jouw deur op een kier, maar niet helemaal open wanneer jij dit niet wil. Ook dit slot gebruiken wij wanneer we een dag weg gaan. Je doet de schuifdeur dicht, via de voordeur hang je hem in het slot. Je kan er zelfs nog voor kiezen om een extra slot te gebruiken. Nu heb jij jouw achterdeur en zijdeur al beveiligd. Maar er zijn nog meer manieren om jouw camper te beschermen tegen een inbraak.


#4 Ruit-inslagalarm


Wij hebben op beide voordeuren alarmen geplaatst. Dit zijn gevoelige alarmen die afgaan wanneer zij overmatig veel activiteit voelen. Dit kan zijn doordat je raam wordt ingeslagen. Ook kan het zijn wanneer er flink aan jouw kampeerbus wordt geschud. Deze gevoelige alarmen hebben wij aangeschaft in Spanje. Ze waren niet duur, maar ze werken dus snel en zijn zeer effectief.#5 Bewegingsdetector


Onze eerste aanschaf van een alarm met bewegingsdetector. Deze had dan ook een hele goede werking bij de inbraak in Spanje. De inbreker heeft snel moeten vluchten. Hij gaat af na 20 seconden, zo kunnen wij hem altijd deactiveren. Wanneer je ook maar een kleine beweging maakt dan gaat hij al af. Het beste alarmsysteem voor een kleine prijs.


#6 Een geheim vak


Deze gaan we natuurlijk niet aan de grote klok hangen. Maar zorg altijd voor een geheim vak in jouw camper. Misschien wel extra af te sluiten met een slot. Zorg ervoor dat je dit vak niet op het eerste oog ziet. Hou hem geheim voor pottenkijkers. Wanneer wij voor een wandeling weggaan zullen wij natuurlijk niet al onze elektronica meenemen. Dan is een moeilijk te bereiken plek een hele goede optie voor jouw waardevolle spullen.#7 Schrik de inbreker af


Maar wat jij eigenlijk wil is ervoor zorgen dat de inbreker geen zin heeft om het überhaupt te proberen. Wanneer er aan de buitenkant te zien is dat hij beveiligd is zullen ze zich er vaak minder snel aan wagen. Wat kan helpen zijn stickers met: ‘’pas op alarm’’, ‘’baby on board’’ of ‘’boze hond’’. Ook hebben wij mensen gezien die een hondenriem, hondensnoepjes en een drinkbak voor de deur zetten. Dit zijn manieren op een inbreker af te schrikken.


Helaas hebben wij niet de oplossing tegen een inbraak.


Helaas is er altijd kans op een inbraak. Je kan jouw camper beveiligen, en toch kunnen ze altijd wel een weg vinden om binnen te komen. Wij geven deze tips daarom om je te waarschuwen. Helaas zijn deze tips niet de oplossing om het te voorkomen. Maar des te moeilijker jij het ze maakt hoe sneller de inbreker achter zijn oren krabt. Wat kan je wel doen om het te voorkomen?


1. Let goed op waar je je auto neerzet. Een camper in de stad zetten raden we 100% af. In kleine dorpjes is de kans kleiner, maar de kans blijft.

2. Zet de achterkant van je camper tegen een muur, zodat de deuren niet open kunnen.

3. Zet je dashboardkastje open, waardoor ze direct zien dat daar sowieso niets te halen valt.


Neem onze tips en preventiemiddelen daarom ter harte en kijk wat voor jouw camper werkt.

87 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven