• Simply Nomads

Bernie de Benz: een nieuw vanlife-hoofdstuk

Het was half januari toen alles even perfect samen kwam. Een prachtig verhaal over dromen, nieuwe mensen ontmoeten en de juiste keuzes maken op het juiste moment. Zo’n verhaal waarvan je tegen elkaar zegt: toeval bestaat gewoon niet. Dit is het verhaal over onze nieuwe camper, maar zeker ook een verhaal over onze oude camper. Lees mee over ons nieuwe vanlife-hoofdstuk!


Als je leeft met de dag dan kun je zomaar een hoop mislopen. Mooie plekken die je niet hebt bezocht, mensen die je nét niet bent tegengekomen of mooie avonturen die net aan je voorbijgaan. Maar niet deze dag in januari. We hadden net een paar dagen in een parkeergarage gestaan met onze kleine Fiat Doblo die we liefkozend Dobby noemden. We hadden ontdekt dat naast de Carrefour je internet had. En omdat we veel werken aan Ik Wil Hiken en Studio Pilea, onze bedrijven, was die internet meer dan welkom. Maar het was vrijdagmiddag en ik, Laura, was helemaal klaar met deze plek. De hele dag op een donkere plek in een parkeergarage staan, is niet het vanlife waar je van droomt. Dus maakten we ons werk af en stelden we de navigatie in. Rick had een mooie plek aan een meer gevonden.


Toen we wakker werden stonden we op een prachtige plek, maar wel naast een weg. Rick had last van zijn knieën en dus besloot om geen rondje te wandelen. Tijdens het wandelen ontdekte ik een mooiere plek. Op een stuk verhard strand stond namelijk al een andere camper. Een leuk rood campertje. Toen we onze auto gingen verzetten kwam Sam uit de camper gestapt. Hij kwam uit Nederland maar woonde in Duitsland. Nu was hij samen met zijn hond Bernie aan het reizen in zijn Mercedes Benz D100. We maakten een praatje en besloten samen te gaan eten. Toen Rick en ik zijn camper binnenstapten zeiden we allebei: wauw, deze camper! Aan de buitenkant zag je niet hoeveel ruimte je aan de binnenkant had. Boven slapen, beneden werken. Een keuken én een badkamer. Lang verhaal kort: we waren opslag verliefd. Het was de eerste camper waarvan we zeiden: dit zou ik wel willen hebben. Rick kon erin staan. Dat was óók niet eerder gebeurd. En dus gingen we samen met Sam een beetje snuffelen op de Duitse marktplaats. Er stond een prachtige lichte en goed onderhouden Mercedes Benz D100 uit 1992. Ons toekomstige huis, we voelden hét gewoon.


Hier hebben we Sam en Bernie ontmoet. En zijn we in contact gekomen met Lisa en Steef!

 

En toen ontstond de magie…


Samen met Sam bespraken we diezelfde avond nog de situatie. We waren verliefd op zijn camper, maar we waren ook nog steeds dol op Dobby. In het voorjaar van 2020 gaf deze mini camper ons de vrijheid die we zochten. Rick had met bloed zweet en tranen deze camper gebouwd. Sam was ervan overtuigd: deze mini camper raak je zó kwijt. Wij dachten vooral dat je dan maar wel iemand moet vinden die ook zó klein wil wonen. Die ook de natuur als z’n achtertuin moet zien. En die vooral ook een beetje gek moet zijn om zo klein te gaan reizen.


Na de curry en de koffie opende ik even mijn Instagram-pagina. Even de gedachten over die camper, die we toch niet zouden gaan halen, weg-swipen. En daar was een bericht van Lisa & Steef. Een stel uit Arnhem dat binnenkort ging kijken naar een Fiat Doblo Maxi om te gaan verbouwen. Ze vroegen zich af of wonen in zo’n camper nou wat was. Ze waren avontuurlijk, hadden maanden met een tent gereisd en wilden ooit eens langer weg met een kleine camper… Toeval bestaat dan toch gewoon niet? Het universum gaf ons een duwtje. Alsof het zei: “doe het maar”. Ik reageerde direct en vertelde over onze plannen. Een nieuwe camper betekende ook meer ruimte voor de toekomst. Meer ruimte om te werken aan onze bedrijven. En niet meer dubbelgevouwen zitten te werken. Als ze interesse hadden, mochten ze die van ons wel over kopen.


De foto's van de Duitse marktplaats van onze nieuwe camper!

 

Slapeloze nachten en nieuwe avonturen


We hebben alle vier géén oog dichtgedaan die nacht. Zij waren stiekem ook verliefd geworden op onze camper. En wij op de nieuwe. Gingen we dit dan écht doen? Het was helemaal niet het plan om al zo snel voor een andere camper te gaan. We hadden helemaal niet bedacht om na een jaar de boel al te gaan verkopen. Maar we wisten ook niet dat we zoveel werk zouden hebben. Dat we onze vrijheid op alle vlakken aan het creëren waren. De volgende ochtend heeft Sam, die vloeiend Duits sprak, de eigenaar van de Mercedes Benz D100 gebeld. En hoe dát avontuur verliep bewaar ik voor de volgende blog ;)


Maar Bernie de Benz hebben we eervol vernoemd naar de mooie ontmoeting op die dag aan een Spaans meer met Samen en zijn hond Bernie!

269 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven